Tyst Retreat

7 - 10 januari

Ta paus från din yttre värld och välkomna mer utrymme för dig själv!

Vi skapar en miljö där du får prova att uppleva tystnad i tre dagar.
Att bara få vara med dig själv, bortom bruset av konversationer och anpassning efter andra.


Varför?

Att vara en längre tid i tystnad kan vara utmanande, men också alldeles alldeles underbart…

Låt hjärnan (som förbrukar ca 20% av kroppens energi) få vila. Vi är så vana med den yttre stimulansen. Att hela tiden förhålla oss till andra, till utmaningar, till beslut och en ständig ström av intryck och aktivitet. Det skapar stress men också ett vanemönster att inte lyssna inåt på vad vi faktiskt mår bra av. Att stänga av alla stimuli kan inledningsvis kännas ovant och t o m läskigt, men snabbt märker vi välbehaget som infinner sig när vi får plats och rymd att bara vara. Det ger oss möjlighet att märka och släppa spänningar, få insikter och att känna kontakt, meningsfullhet, tillit och glädje. Allt som redan bor inom oss men som vi förbiser i vardagens ständiga jakt och görande.

Vi hoppas att dessa dagar ska fylla dig med den ro, kärlek och glädje du så väl förtjänar. Och att Liljeros fridfulla atmosfär bidrar till ditt välbehag och förmåga att slappna av och uppskatta nuet. Vi önskar också att detta kan skapa en stabilare plattform för dig i vardagen och att starta 2021 med mer kraft och närvaro.


Vad gör vi?

Vi börjar torsdagskvällen med introduktion och middag och sen tystnad fram till söndag lunch.

Tystnad betyder att du inte pratar. Men för att stödja dig i ditt inre fokus och varande erbjuder vi schemalagda inslag med guidningar och övningar.

Du kommer att få prova olika stressreduceringstekniker och meditationsstilar, som till exempel att uppmärksamma kroppssensationer, andningsmönster och visualiseringar samt gående meditation eller annan närvaro i rörelse.

Dagligen får du också möjlighet att delta på mjuk yoga eller kroppsuppvärmning. Alla inslag är valfria och kommer utgöra en mindre del av den totala tiden.

På söndagen avslutar vi retreaten med gemensam delning av vår upplevelse.

"Jag är så glad att jag fick möjlighet att vara med på Tina och Marias första tysta retreat på vackra Liljero. I tre tysta dagar tog jag med mig tillåtelsen att fullt ut bara vara med och i mig själv, eftersom jag kände mig tryggt guidad.

Schemat var en blandning av starka verktyg, yoga och egentid där det behövdes. Att släppa på riktigt gick bra med hjälp av platsen och guidningen av lärare med förmågan att lyhört känna in personer och den grupp som samlades den här helgen. Längtar till nästa tysta retreat. Tack igen till er !"

- Michaela

Kursgården

Vi spenderar helgen i ett vackert gammalt kapell från 1889, numera en kursgård med namnet Liljero Retreat. Den lugna, säregna energin i byggnaden hjälper oss i processen att komma i kontakt med våra hjärtan och vår sanning. Kapellet bidrar till den oförglömliga upplevelse som vi vill ge dig dessa dagar. Välkommen till en transformerande helg på Liljero!

Praktisk information

Datum: 7 - 10 januari

Tid: Torsdag 18.00 - söndag 16.00

Plats: Liljero Retreat, Tärnsjö (ca 1,5 tim nordväst om Stockholm)

Facebookgrupp finns för att erbjuda/söka samåkning till kursgården.

Pris: 3.900:- inkl. boende och mat.

Notera att det är högst begränsat antal platser på denna retreat. Din plats är bokad när du betalt avgiften.

Deltagarantal: Max 8 pers

Mat: Enklare vegetarisk mat

Förkunskaper: Inga krav

Ungefärligt schema:

8:00 Yoga/morgonuppvärmning

9:00 Frukost

10:00 Meditations block 1*

13:00 Lunch och egen tid

15:00 Meditationsblock 2*

17:30 Kroppsrörelser eller egen tid

18:30 Middag

20:00 Visdomsord/ceremoni

20:30 Kvällsmeditation

22:00 Ljuset släcks

*Meditationsblocken består av 30 min introduktion/guidning och sen varvas 30 min i stillhet och 30 min gående i tystnad. Du väljer själv om du önskar delta.

Retreatledare: Maria Linghult & Tina Lee Möller

arrow
Anmäl mig!