Tyst Retreat

13 - 16 maj

Ta paus från din yttre värld och välkomna mer utrymme för dig själv!

Vi skapar en miljö där du får uppleva tystnad i tre dagar.
Att bara få vara med dig själv, bortom bruset av konversationer och anpassning efter andra.

Det här retreatet riktar sig till dig som har lite erfarenhet av meditation eller att vara i tystnad.


Varför?

Att vara en längre tid i tystnad kan vara utmanande, men också alldeles alldeles underbart…

Låt hjärnan (som förbrukar ca 20% av kroppens energi) få vila. Vi är så vana med den yttre stimulansen. Att hela tiden förhålla oss till andra, till utmaningar, till beslut och en ständig ström av intryck och aktivitet. Det skapar stress men också ett vanemönster att inte lyssna inåt på vad vi faktiskt mår bra av. Att stänga av alla stimuli kan inledningsvis kännas ovant och t o m läskigt, men snabbt märker vi välbehaget som infinner sig när vi får plats och rymd att bara vara. Det ger oss möjlighet att märka och släppa spänningar, få insikter och att känna kontakt, meningsfullhet, tillit och glädje. Allt som redan bor inom oss men som vi förbiser i vardagens ständiga jakt och görande.

Vi hoppas att dessa dagar ska fylla dig med den ro, kärlek och glädje du så väl förtjänar. Och att Liljeros fridfulla atmosfär bidrar till ditt välbehag och förmåga att slappna av och uppskatta nuet. Vi önskar också att detta kan skapa en stabilare plattform för dig i vardagen och ge dig med mer kraft och närvaro.


Vad gör vi?

Vi börjar torsdagskvällen med introduktion och middag och sen tystnad fram till söndag lunch.

Tystnad betyder att du inte pratar. Men för att stödja dig i ditt inre fokus och varande erbjuder vi schemalagda inslag med guidningar och övningar.

Du kommer att få prova olika stressreduceringstekniker och meditationsstilar, som till exempel att uppmärksamma kroppssensationer, andningsmönster och visualiseringar samt gående meditation eller annan närvaro i rörelse.

Dagligen får du också möjlighet att delta på mjuk yoga. Alla inslag är valfria och kommer utgöra en mindre del av den totala tiden.

Karin (läs mer nedan) erbjuder enskilda sessioner med Kraniosakral behandling som hjälper dig att lösa upp spänningar och landa djupare i ro. Hon vägleder oss också genom en gemensam välgörande, avslappnande ljudmassage med klangcittra.

Med oss har vi också Hanna som bjuder på näringsrika, välsmakande, kreativa och fantastiska Rawfood middagar. Lättsam mat som ger behaglig mättnad och en extra njutning i tystnaden.

På söndagen avslutar vi retreaten med gemensam delning av vår upplevelse.

Så här tyckte några som var med sist 

"Jag är så glad att jag fick möjlighet att vara med på Tina och Marias första tysta retreat på vackra Liljero. I tre tysta dagar tog jag med mig tillåtelsen att fullt ut bara vara med och i mig själv, eftersom jag kände mig tryggt guidad.

Schemat var en blandning av starka verktyg, yoga och egentid där det behövdes. Att släppa på riktigt gick bra med hjälp av platsen och guidningen av lärare med förmågan att lyhört känna in personer och den grupp som samlades den här helgen. Längtar till nästa tysta retreat. Tack igen till er !"
/ Michaela

"Ni överträffade mina förväntningar. Ert lugn, er kompetens, djup och glädje. Ni var personliga och förtroendeingivande. Jag uppskattade verklige hur ni fått till ett djup, förmedlar visdom och delar med er av kunskap utan att det behöver bli för allvarligt.Ni höll allt på en perfekt nivå av lekfullhet, som jag älskar. Tack!"
/Anna

"Att vara med mig, tillsammans med andra, utan krav på prestation och att ge - det är magi för mig och det erbjuder Liljero. Magisk miljö, magisk mat och en underbar kombo av kroppsrörelser och vila. Tack!
/Helena

Kursgården

Vi spenderar helgen i ett vackert gammalt kapell från 1889, numera en kursgård med namnet Liljero Retreat. Den lugna, säregna energin i byggnaden hjälper oss i processen att komma i kontakt med våra hjärtan och vår sanning. Kapellet bidrar till den oförglömliga upplevelse som vi vill ge dig dessa dagar. Välkommen till en transformerande helg på Liljero!

Praktisk information

Datum: 13 - 16 maj

Tid: Torsdag 16.30 - söndag 14.00

Plats: Liljero Retreat, Tärnsjö (ca 1,5 tim nordväst om Stockholm)

Facebookgrupp finns för att erbjuda/söka samåkning till kursgården.

Pris: 4.290:- inkl. boende och mat. (moms ingår för privatpersoner och tillkommer för företag)

Notera att det är högst begränsat antal platser på denna retreat. Din plats är bokad när du betalt avgiften.

Mat:  Lätt fräsch vegetarisk mat. Till luncherna äter vi soppor och middagarna får vi testa Hannas fantastiska Raw food.

Förkunskaper: Inga krav

Ungefärligt schema:

8:00 Yoga/morgonuppvärmning

9:00 Frukost

10:00 Meditations block 1*

13:00 Lunch och egen tid

15:00 Meditationsblock 2*

17:30 Kroppsrörelser eller egen tid

18:30 Middag

20:00 Visdomsord/ceremoni

20:30 Kvällsmeditation

22:00 Ljuset släcks

*Meditationsblocken består av 30 min introduktion/guidning och sen meditation på egen hand samt 30 min gående meditation i tystnad. Du väljer själv om du önskar delta.

Retreatledare: Maria Linghult

arrow

Om Maria

Maria jobbar med inre transformation. Att kliva genom det som håller dig tillbaka från att vara den du vill och leva det liv du önskar. Vägen är enkel men inte alltid lätt. Hon erbjuder hjälp att öka din medvetenhet, förändra din relation till dina tankar och känslor och stärka kontakt med din inre kompass så att du lättare kan gå den väg som känns sann för dig.

Maria jobbar holistiskt med olika verktyg som syftar till att integrera förståelse och upplevelse – sinne, hjärta och kropp. Hennes kurser, föredrag och retreats i Sverige, utomlands och on-line, fylls i första hand av företagsledare men finns även tillgängliga för alla målgrupper. Maria driver och äger också Liljero Retreat tillsammans med Tina.

Maria har 20 år bakrund från Finansbranschen där hon jobbat med såväl strategisk som operationell verksamhetsutveckling i Sverige och Europa. Han har även en 25-årig parallell karriär som instruktör och lanserat och lett träningsconcept inom gruppträning. Hon har undervisat kurser och retreats inom ramen för inre transformation i mer än 10 år och 10 länder, har ett flertal yoga certifikat (Ishta yoga, Virya yoga, M Space yoga, Yin yoga mfl), samt är bland annat certifierad meditationslärare, NLP coach /Kommunikolog, EFT och Trauma terapeut.

Om Hanna

Hanna är kostrådgivare, hälsorådgivare och rawfood inspiratör med sin bas i västra norrfors strax utanför Umeå.

Hon har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv.

Idag bedriver hon sin egen verksamhet ”Raw for good” sedan 2016. Där gör hon egna recept, och producerar rawfood bakverk som levereras till olika caféer och butiker, håller kurser och rådgivning inom alkalisk kost.  

Hennes vision är att sprida kunskap inom hälsa och kost, men också förebygga hälsoproblem och eliminera kroniska hälsotillstånd.

Hon brinner för att öka livsglädjen hos människor och vara med på deras resa till en friskare, gladare och starkare livsstil.

www.rawforgood.se

Om Karin

Karin jobbar med en synnerligen stillsam och djupgående behandlingsform, Craniosacral Biodynamics. Med varsam beröring och uppmärksamhet följer man rytmen i centrala nervsystemet för att återställa balansen i kroppens vävnader. Genom att lösa upp spänningar och blockeringar som kan finnas kvar efter tidigare sjukdomstillstånd eller stress, skador och trauma, återställs optimal hälsa och ger möjlighet till varaktig förändring av både fysisk och psykologisk art.

Behandlingsformen är skonsam och hänsynsfull mot kroppens egna system, och ägnar sig mycket åt att stödja organismens strävan efter balans, och att respektfullt assistera kroppens egna försök att undanröja de hinder som kan stå i vägen för läkning. Craniosacral Biodynamics började utvecklas under 1900-talet av kraniella osteopater i USA och England och finns nu i stora delar av världen. Effekten är ofta avslappnande och energigivande och kan ibland upplevas som besläktad med Rosenmetoden, stilla qi gong och yoga.

Karin, BCST, innehar internationellt ackrediterat certifikat i Biodynamic Craniosacral Therapy från Karuna Institute i England.

Hon har över trettio års erfarenhet som craniosacral terapeut och är utbildad 1989-92 av kranialosteopat Bengt Elmström, DO, i Stockholm och 2010-2012 av cranial osteopath Franklyn Sills DO, BCST. och hans lärarteam vid Karuna Institute, England

Karin erbjuder även välgörande, avslappnande ljudmassage med klangcittra. En djupgående behandlingsform som arbetar med musikens läkande kraft.