Om Liljero Retreat

Om Kapellet

Strax utanför det lilla samhället i Tärnsjö ligger detta gamla baptistkapell som tillsammans med några grannar är en del av området Högsbo. Kapellet byggdes 1889 och användes som församlingshus ända fram till mitten av 80-talet. Sedan dess har kapellet varit både scouthus, privatbostad och kursgård.

Liljero Retreat tog över efter Glädjens Kapell 2018 och kommer att fortsätta att vara en samlingsplats för människor som vill mötas, inspireras och utvecklas.


Stora salen

Det är här vi möts, finner lugnet, lyssnar och lär, uttrycker oss, blir inrpirerade, skapar och njuter av att bara vara. Det är en ljus sal som ger dig känslan av rymd, frid och stillhet. Det här en alldeles speciell känsla här inne - kom hit och låt dig omfamnas av den!

Detta vackra rum passar för olika former av retreats, kurser, konferenser, föreläsningar, konserter, utbildningar, dans, mingel-event m.m.

15 st yogamattor får plats innanför pelarna och längs sidorna kan man få plats med 4 – 6 mattor till.

60 pers får plats vid biosittning.


Sovsalen

En trappa upp på läktaren finns sängplatser i ombonade "rum" med väggar av tygdrapperier. Alla sängar har drapperier vid sängens kortsida för den som önskar mer avskildhet.

Att bo och sova i grupp är något vi mår bra av, något som går tillbaka till urminnes tider men som tappats bort i det moderna samhället där vi separeras och får sova själva från väldigt tidig ålder. Liljeros rymliga sovsal inbjuder till den viktiga känslan av samhörighet, trygghet och gemenskap.

Kursledaren har eget sovrum på bottenvåningen.

Ett alternativ till sovplatser för de som vill sova enskilt är att boka rum hos någon av grannarna (kontakta oss om info), på herrgården Gysinge Bruk (20 min bilväg från Liljero Retreat) som har hotellverksamhet. Tåg i Tärnsjö (7 min bilväg) har enklare boende.


Badrum

På bottenvåningen finns två duschar samt två toaletter.


Om Omgivningen

Det finns flera sevärda platser kring Liljero Retreat.

Färnebofjärden nationalpark
Denna vackra nationalpark vann 2016 pris som årets turistmål i kategorin nationalparker.

Bada vid den kilometerlånga sandstranden eller hitta en mindre badplats, hyr kanoter och utforska sjöarna och vattenlederna kring den forsande Dalälven eller ge dig ut på en av alla vackar vandringsleder genom skog och mark.
http://www.sverigesnationalparker.se/farnebofjarden


Bad

I Östa finns en lång och härlig standstrand (kör förbi campingen och parkera längst bort på den stora parkeringsplatsen). 16 min med bil. Hitta hit

Ingboviken är också en fin, mindre strand, som ligger innan Östa. 15 min med bil. Hitta hit

Laksjön är en iordninggjord badplats med brygga, matbord, bastu, eldplats och vinskydd. 10 min med bil. Läs mer här. Hitta hit


Inbos källor

I trollsk miljö ligger tre vackra vattenkällor där vatten bubblar upp från underjorden. Här kan du hämta drickbart källvatten. 14 min med bil.

https://www.lansstyrelsen.se/uppsala/besoksmal/naturreservat/ingbokallorna.html

Hitta hit (Google maps)


Gysinge bruk

Det gamla järnbruket från 1700-talet är idag ett populärt utflyksmål.
19 min med bil.

http://www.gysingebruk.se/

Hitta hit (Google maps)


Skekarsbo utsiktstorn

Ett 20 m högt utsiktstorn med utsikt över Från det 20 meter höga tornet utsiktstornet nästan hela Färnebofjärdens nationalpark. 20 min med bil.

Hitta hit (Google maps)